• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Een adventskalender…. maar dan anders. Geen chocola, bijbelteksten of chique doosjes vol met skincare die je toch niet gebruikt, maar elke dag creatieve inspiratie!

Tot 1 december is deze cursus nog leeg, maar vanaf 1 december tot en met 24 december 2023 post ik elke dag een les in deze cursus. Ik ga proberen dat in de ochtenden te doen. Deze lessen kun je op je eigen tijd kijken. De lessen zullen kort zijn, maximaal 20 minuten. In de lessen laat ik je technieken of inspiratie zien zodat jij hopelijk jouw eigen kerstillustraties kunt maken! Je kunt natuurlijk ook later in december instromen, alle lessen zijn dan gewoon toegankelijk voor je.

Mocht je niet weten of mijn manier van online les geven bij jou past; check dan vooral even mijn YouTube kanaal Nanja Illustraties. Daar staan een aantal gratis lessen, waaronder ook een kerstbal!

Ik zal vooral werken met aquarelverf, maar soms ook ander materiaal erbij pakken. Ik vind het altijd belangrijk dat we niet gewoon blijven kopen, maar ook gebruiken wat we in huis hebben.

Ik raad je de volgende materialen aan om in ieder geval in huis te hebben. Als jij liever andere merken in huis hebt of gebruikt kan dat natuurlijk ook uitstekend!

 • Aquarelpapier. Ik gebruik zelf een Hahnemuhle 100% katoen aquarelpapier schetsboekje in A6-liggend-formaat. Je zou ook kunnen kijken of je postkaarten van aquarelpapier kunt vinden, dan kun je je werkjes meteen versturen als kerstkaart ๐Ÿ˜Š
 • Aquarelverf. Ik gebruik zelf Winsor & Newton professional aquarelverf
 • Penselen. Ik gebruik zelf vooral penselen van Da Vinci (Colineo rond nr 8, en reispenselen in grootte 8, 5 en 3). Een wat groter penseel en een kleinere is fijn (maar ik heb jarenlang ook alleen maar willekeurige waterbrushes medium gebruikt, dus dat kan ook!)
 • Altijd een glaasje water en een doekje om je penselen schoon te maken
 • Washi tape of schilderstape. Ik gebruik zelf vaak MT tape of het paarse schilderstape van de Action
 • Iets wat glittert… ik heb zelf een Sakura Pentouch gouden marker, maar metallic of glimmende aquarelverf of gelpennen kan ook

Optioneel, zou ik alleen gebruiken als je het al hebt, ik zal het er allemaal niet vaak bijpakken)

 • Masking fluid (bijvoorbeeld Pebeo)
 • Stanleymesje
 • Fohn of heating tool als je je verf sneller wilt laten drogen
 • Kleurpotloden (ik gebruik zelf vaak Polychromos of Posca potloden, maar elk merk kan!)
 • Pak lekker erbij wat je hebt, en speel met het combineren van materiaal ๐Ÿ˜Š

De hele cursus zal tot 31 januari online blijven en terug te kijken zijn.

Veel kerstadvent plezier!! Als je iets post is het leuk als je de #nanjastekenadvent gebruikt, zodat we elkaars creaties kunnen bewonderen.

Liefs Nanja

Inhoud

Teken Advent Introductie 00:02:00
Teken Advent 1 – Kerstbomen 00:23:00
Teken Advent 2 – Kerstbomen optuigen 00:18:00
Teken Advent 3 – Kerstbal 00:18:00
Teken Advent 3 – bonus – Digitaal maken kerstbal 00:15:00
Teken Advent 4 – vlakken – technische les 00:19:00
Teken Advent 5 – Boompjes 00:14:00
Teken Advent 6 – Galaxy en achtergrond 00:14:00
Teken Advent 7 – Doorkijkje 00:28:00
Teken Advent 8 – Winterlandschap 00:31:00
Teken Advent 9 – Hulst 00:13:00
Teken Advent 10 – Kersttaart 00:27:00

Reviews

5

5
3 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Super tof

  5

  Wat is dit een ontzettend leuke workshop, en we zijn nog niet eens een week onderweg als ik dit schrijf. Maar hij is het geld nu al dubbel en dwars waard. Zoveel leuke techniekjes om mee te experimenteren. En natuurlijk niet in de laatste plaats het enthousiasme van Nanja. Zo heerlijk nuchter en met veel humor. Ik geniet er van!

 2. Daagt uit tot meer

  5

  Nanja’s inspirerende ideeรซn zijn geweldig om te maken, simpeler dan je denkt en ze dagen je uit tot meer! Bij elke les die ik doe denk ik wel ‘oeh maar dan kan ik op de bladzijden die ik overhoud in mijn boekje ook nog dit en dit en…’ Bovendien geeft Nanja zo fijn les dat mijn dochter ook steeds mee wil doen!

 3. Geweldige cursus

  5

  We zijn bijna halfweg en wat ben ik blij dat ik me toch heb ingeschreven. Ik had me voorgenomen om geen cursussen meer aan te kopen waar ik maar beperkt toegang toe heb. Het is dan altijd een organiseren omdat ik met meerdere projecten bezig ben, en ik vind het niet fijn dat een ander mij druk oplegt. Ik kijk nu elke dag uit naar de nieuwe les en ik blijf ook geprikkeld door de verscheidenheid, variatie in de lessen. Het is op een fijne manier toeleven naar kerst op een toegankelijke manier, of je nu gelovig bent of niet, of je al veel ervaring hebt of niet,โ€ฆ. Gewoon lekker creatief bezig zijn ๐Ÿ˜Š

ยฉ 2023 Nanja Illustraties - Powered by Maatos