• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Zomer!!

Wil jij ook zomerse illustraties maken maar weet je niet hoe je moet beginnen? In deze cursus gaan we meer technisch aan de slag. Ik leer je hoe je illustraties opbouwt uit basisvormen, en gebruik kan maken van kleur en contrast.

In deze cursus gebruik ik in elke les aquarelverf en werk ik in elke les ook in zwart-wit met fineliner, maar laat ik je ook zien hoe je het kijken naar contrasten en kleur ook altijd kunt toepassen in andere materialen zoals kleurpotlood en aquarelpotlood kunt gebruiken. Niet omdat je al die materialen moet hebben, maar om je te laten zien hoe je steeds kijkt naar vormen, kleuren en contrasten.

Benodigdheden, elk merk en set is prima! Voor de volledigheid schrijf ik op wat ik gebruik maar gebruik vooral wat je hebt 😊

 • Aquarelverf (ik gebruik Winsor en Newton professional aquarel-napjes)
 • Watervaste fineliner of vulpen met watervaste inkt (ik gebruik Micron, Staedtler, en een Lamy vulpen met een convertor gevuld met Platinum Carbon Black Ink)
 • Potlood en gum
 • Aquarelpapier (ik gebruik een Hahnemühle 100% katoen aquarelpapier boekje A5 staand formaat)

Optioneel:

 • Kleurpotlood (ik gebruik Faber Castell Polychromos)
 • Aquarelpotlood (ik gebruik Winsor en Newton aquarelpotloden)
 • Föhn of heatingtool om je werk tussendoor te drogen
 • Masking fluid in potje of pen (ik gebruik een molotov-pen die helaas bijna op is ;-))

En verder…. elk materiaal wat je hebt . PROBEER, SPEEL en HEB PLEZIER ☀️

Ik start deze cursus met 5 uitgebreide lessen. In de eerste weken na lancering zullen er nog nieuwe lessen toegevoegd worden, en gaat de prijs van de cursus daarmee omhoog. Maar als je hem al aangeschaft hebt krijg je die lessen er natuurlijk voor dezelfde voordeligere prijs bij zodra ze uitgebracht worden .

Na aanschaf heb je 6 maanden toegang tot de cursus. Hou je dat zelf in de gaten? Je krijgt geen reminder wanneer deze termijn bijna voorbij is namelijk.

Liefs Nanja

Inhoud

Zomer; introductie en materiaal 00:08:00
Basisvormen 00:44:00
Zomer; watermeloen 00:47:00
Zomer; citrusfruit 01:09:00
Zomer; ijsjes 01:11:00
Zomer; cocktails – een ‘wat-meer-uitdaging-les’ 01:44:00
Zomer; Strand 01:04:00
Zomer 7; Schelpen 01:34:00

Reviews

5

5
6 beoordelingen
 • 5 Sterren6
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Leerzame cursus

  5

  Echt alleen nog maar alle lessen gekeken om straks in de zomervakantie daadwerkelijk aan de slag te gaan. Maar zo enthousiast nu al en al zoveel geleerd zonder het zelf te doen. De lessen zijn zeer uitgebreid, rustige en duidelijke uitleg en je wordt meegezogen in een totale ontspanning. Dankjewel Nanja dit is wat ik nu net nodig had in deze voor mij lastige tijd! Lieve groet Danielle

 2. Super leuke en leerzame cursus

  5

  Heerlijke cursus die uitdaagt om ook eens wat verder te experimenteren. Want, zoals Nanja zelf zegt: niks is fout! Je leert hooguit wat je een volgende keer anders moet doen of juist zou willen laten. Fijn aan de cursussen van Nanja is ook dat ze zelf ook wel eens iets anders had willen doen/gepland had, maar dat gewoon laat zien en dan ook laat zien hoe je dingen kunt oplossen! Of toch gewoon moet accepteren en de les eruit moet trekken.
  Van de onderwerpen in de cursus wordt je gewoon vrolijk en krijg je zin in de zomer.
  Zoals altijd weer gewoon een top cursus met een hele fijne, gezellige docent!

 3. Leuk & leerzaam

  5

  Erg leuke cursus, veel geleerd over de verschillende basisvormen, materiaalgebruik. De combi met fineliner en aquarelverf vind ik een erg mooi effect! Dankje Nanja!

 4. Smaak weer te pakken

  5

  Na een zeer vermoeiende zwangerschap waarbij mijn aquarelmomenten bijna nihil waren de draad weer opgepakt met Nanja’s cursus. Manjaren legt zooooo fijn uit en ik zeg inmiddels de zin “is het perfect? Nee, geeft dat? Nee!” Automatisch mee :-). Kan niet wachten op de volgende. Nu eerst de instagram les weer, die zijn ook een dikke vette aanrader! @Nanja, je hebt hier vast goed over nagedacht, maar als je de instagram lessen die je tot nu toe hebt gegeven via je webshop kan aanbieden koop ik ze allemaal want ik vind het te leuk en leerzaam om met jou te tekenen. Baal er echt van dat ik er zo veel gemist heb :-). Nanja bedankt weer voor de fijne cursus.

 5. Top cursus

  5

  Echt een hele leuke cursus.
  Ik hou van de lessen van Nanja, ze legt goed uit en laat zien dat het juist niet perfect hoeft. Daardoor leer je steeds meer loslaten en geniet je van het hele proces.
  Op naar de herfst cursus. & Nanja, bedankt en ga zo door!

 6. Top

  5

  Wat een fijne cursus. Ik heb heel veel geleerd. De basisvormen waar Nanja mee begint geven veel inzicht. Heel leuk om ook eens met aquarelpotlood te werken en hoe verrassend zijn de inkttekeningen. Dat is een fijne techniek voor onderweg of in een wachtkamer als je niet je hele kleurset bij je hebt.

© 2024 Nanja Illustraties - Powered by Maatos